Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
16.2.2009, Pavel Bureš, aktualita
Na stánku společnosti HTC na právě probíhajícím Mobile World Congressu v Barceloně byly k vidění dvě zajímavé novinky. Prvním modelem je HTC Touch Pro2, přístroj s vysouvací pětiřadou klávesnicí, 3,6" dotekový WVGA (800 x 480 bodů) displejem....
Ne321 (39) | 16.2.200918:54
Koukam, ze HTC se snazi vydat dalsi spickovy hardware, ktery bude bohuzel vybaven umirajicim operacnim systemem od MS, takze zase plny nezbytnych kompromisu a nedodelku.
Celkove ovsem tohle nevypada jako Touch 2, ale spise Touch 1.1, protoze jedine co se evidentne zmeni je novy display, coz je sice na jednu stranu dobre, protoze na to jake to byly cihly mely predchudci dost malou plochy vyuzitou obrazovkou, ale na novy model je to trosku malo.
Odpovědět0  0
Papek_SVK (174) | 17.2.20090:36
by ma zaujimalo, ako si dosiel na to, ze WM je umierajuci system... a ake kompromisy? ja som chcel telefon bez kompromisov a WM mi v tom sadol jak uliaty, podpora zo strany vyrobcu, xda developers, microsoft office ­- synchronizacia s PC, outlook, ... je toho dost, a je jasne, ze to neni dokonale, symbian mi prisiel o nieco rychlejsi ako WM, ale to zavisi aj od HW, u mna s tym problem neni
Odpovědět0  0
Ne321 (39) | 17.2.20096:54
Ja na to neprisel. Na to prisli statistici. Kdyz nejaky system ztrati za tri roky vice nez polovinu ze sveho market share a z byvale jednicky v PDAckach se stane ctyrkou v telefonech, tak to znamena, ze tento kriticky prechod firma proste nezvladla. S tim jak PDAcka postupne odpadaji a jsou nahrazovany smartphony, odpada i Windows Mobile, ktery se proste nedokazal prizpusobit.
Navic podle vseho to vypada, ze Microsoft se rozhodnul to zabalit. V dobe kdy uz neni vubec konkurenceschopny a kdy konkurence, ktera ho drti se predhani v planovanych novinkach, si MS klidne oznami ze odsune velky redesign systemu ­(ktery by WM potrebovaly nejpozdeji minuly rok, aby udrzely dech­) az nekdy do roku 2010 a letos vyda pouze oprasenou verzi 6.5 ve ktere podle vseho neni nic co by mohlo zvratit situaci na trhu.
Problem je, ze MS nikdy nepochopil, ze smartphone neni PDA a ze s puvodnim samo o sobe nikterak povedenym PDAckovym OSem fakt nema v telefonech sanci na uspech.
Odpovědět0  0
Pavel Bureš (140) | 17.2.200919:00
"Problem je, ze MS nikdy nepochopil, ze smartphone neni PDA ­"
Microsoft to podle mě naopak pochopil moc dobře, proto kromě komunikátorů s Phone Ed. a nyní Professional Edition má v nabídce i Standard ­(dříve Smartphone­) verzi, která je určena pro smartphony ­(phone, tj. telefon, tj. přístroj, co vypadá a ovládá se jako mobil­). Jen to neuměl ­(resp. výrobci hw­) prodat, taková Nokia prodává plno symbianových smartphonů.
Odpovědět0  0
Vladimír Vaněk | 16.2.200915:11
No, dost bych zvažoval koupit si výrobek od HTC jsa zklamán koupí HTC Kaiseru ­(TYTN 2­) a pozdnímu zjištění nefuknčnosti HW akcelerace grafiky. V kaiseru měl­/má být výkonný čip od ATI na nějž bohužel jaksi nejsou ovladače a celá práce s kaiserem ­- včetně prohlížení stráněk = slideshow jak na XPčkách v nouzovém režimu. A to slibovali že vydají drivery a nakonec z toho sešlo. ....
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.